Poreklo ProNails brenda nas vraća 30 godina unazad u 1981. godinu , kada je Ketrin Klaus osnovala prvu belgijsku proizvodnju specijalizovanu za prodaju profesionalnih proizvoda za negu noktiju. Dobro upravljanje i kreativnost učinili su da kompanija preraste u vodeće ime u industriji noktiju na evropskom tržištu.

U 2009. godini vlasnica, Ketrin Klaus je dovela Pol Pareina za partnera i generalnog direktora. Pod Polovim vođstvom, kompanija se fokusirala na otkrivanje novih proizvoda, proširenje prodaje i određivanje pravaca razvoja za budućnost.

Danas kompanija zapošljava oko 100 ljudi i izvozi svoj ProNails brend u 45 zemalja, preko nezavisnih partnera – distributera. Sedište firme je smešteno u Brashatu ,severoistočni Antverpen.

Raniji naziv brenda Professionails je od februara 2012. preimenovan u ProNails.

Pronails je savršen spoj između Kvaliteta i Sigurnosti sa jedne strane i Uzbuđenja i zabave sa druge strane. Brend je dizajniran da kombinuje kvalitet sa lepotom i da garantuje da će uvek pratiti trendove i u ponudi imati sve najmodernije boje, kako danas tako i u budućnosti.